Ursprunget till den här rätten är indiskt, och då är det inte fläsk utan lamm det handlar om...har du lamm kan du med gott resultat göra den här varianten.
Ingredienser
1 kg benfritt färskt bogfläsk
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2-3 msk god curry
3 dl yoghurt
½ kg linser
Instruktioner
- Skala och finhacka löken och vitlöken. Skär köttet i tvåcentimeterstärningar.
- Lägg köttet i en bunke. Blanda ihop löken, vitlöken, curryn, 1 tsk salt och yoghurten och slå det över köttet. Låt stå i en timme. Det räcker, men det gör ingenting om det får stå längre.
- Lägg köttet med sin marinad i en gryta och häll på så mycket vatten att det precis täcker köttet. Låt koka upp och lägg på locket. Sjud på ganska svag värme i ungefär 1 timme och 15 minuter eller tills köttet känns mjukt.
- När det är ca 15-20 minuter kvar häll i linserna och eventuellt lite mer vatten. Koka tills linserna är klara. Titta till grytan emellanåt så att det inte kokar torrt. Späd i så fall med mera vatten.
- Servera med ris som kokats utan salt.
Liknande recept
Kommentarer (0)