Fläskpannkaka

Serverar: 4 portioner

Gott

Ingredienser

  • 3 dl Mjöl
  • 3 Ägg
  • 6 dl Mjölk
  • 1/2 tsk Salt
  • 1 tsk Socker
  • 500 g Rimmad sidfläsk
  • Ingen tillsatt fett
  • Instruktioner

    Satsen kan dubblas om många hungriga gäster dyker upp. Blanda äggen i mjölken, vispa, salta, sockra, blanda i mjölet, låt stå och svälla i en 1/2 timme. Skär fläsken i små bitar och lägg den på ugnsplåten, in i den 225" varma ugnen med plåten, när fläsket är färdig stekt, så ta ut plåten och låt den kallna lite, häll över smeten och grädda i ugnen, ca 30-40 min. Man ser när den är färdig, mörkt brun, ej svart i färgen.

    Liknande recept

    4.7
    40 min
    4
    26

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben