Fläskpannkaka

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Enkel och god fläskpannkaka som serveras med rårörda lingon eller lingonsylt. Själv lägger jag till en paket (140 g) tärnad bacon.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 8 dl mjölk
  • 4 st ägg
  • 2-3 msk margarin
  • 200-300 g rimmat sidfläsk
  • (140 g tärnad bacon)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Börja med att göra pannkakssmeten. Blanda mjöl och salt. Tillsätt mjölken, börja med en liten mängd så undviker du att få klumpig smet. Avsluta med att vispa ner äggen.
    3. Stek fläsket och lägg på en långpanna (eller i en stor form). Ett smart sätt är att steka fläsket direkt i långpannan. Häll smeten över fläsket.
    4. Grädda i 20-25 minuter eller tills smeten stelnat och fått fin färg. När pannkakan svalnat kan den skäras i bitar.

    Liknande recept

    4.7
    40 min
    4
    26

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben