Enkel och god fläskpannkaka som serveras med rårörda lingon eller lingonsylt. Själv lägger jag till en paket (140 g) tärnad bacon.
Ingredienser
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
8 dl mjölk
4 st ägg
2-3 msk margarin
200-300 g rimmat sidfläsk
(140 g tärnad bacon)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Börja med att göra pannkakssmeten. Blanda mjöl och salt. Tillsätt mjölken, börja med en liten mängd så undviker du att få klumpig smet. Avsluta med att vispa ner äggen.
- Stek fläsket och lägg på en långpanna (eller i en stor form). Ett smart sätt är att steka fläsket direkt i långpannan. Häll smeten över fläsket.
- Grädda i 20-25 minuter eller tills smeten stelnat och fått fin färg. När pannkakan svalnat kan den skäras i bitar.
Liknande recept
Kommentarer (0)