Fläskpannkaka

Serverar: 4-6 portioner

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 1/2-1 tsk salt
  • 300 g rimmat fläsk
  • 1 msk smör eller margarin
  • Ugn: 225°
  • Instruktioner

    Skär fläsket i små tärningar. Bryn fläsket med lite fett i en stekpanna.Bred ut fläsket och stekfettet i en långpanna, ca 30x40 cm.Vispa samman mjölet och lika mycket mjölk (3 dl) till en jämnm smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt.Häll smeten i långpannan och grädda ca 25?30 minuter. Skär pannkakan i bitar. Servera fläskpannkakan med lingon, rårivna morötter eller vitkålssallad med lingon.Det är gott att skiva äpplen och lägga på smeten innan pannkakan gräddas.

    Liknande recept

    4.7
    40 min
    4
    26

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben