Fläskpannkaka

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Den som mamma gjort sen jag var liten. Till en långpanna gjorde hon alltid dubbel sats för att det skulle räcka till alla.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 5-6 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • Fläsk- eller bacontärningar efter tycke och smak
  • Instruktioner

    1. Bred ut fläsket i en långpanna och bryn det knaprigt i ugnen i 7-8 min på 225 grader.
    2. Häll sedan smeten över och grädda i 20-25 min. Gör man dubbel sats får det vara inne lite längre för att bli genombakt.
    3. Servera med lingonsylt och en sallad.

    Liknande recept

    4.7
    40 min
    4
    26

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben