Fläskpannkaka

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Tunna fläskpannkakor är också bra som matsäck eller utflyktsmat. Komplettera gärna med rårivna grönsaker.

Ingredienser

  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk eller 2 dl mjölk + 1 dl grädde
  • 2 ägg
  • 2 krm salt
  • 100 g rimmat fläsk
  • Instruktioner

    Vispa mjöl och mjölk till en slät smet. Tillsätt ägg. Krydda lätt med salt. Skär det rimmade fläsket i tärningar. Fräs fläsket lätt. Grädda fyra tunna pannkakor. Häll smeten i den heta pannan och strö över fläsk Grädda på båda sidor. Servera med lingon.

    Liknande recept

    4.7
    40 min
    4
    26

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben