Fläskpannkaka

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Enkelt och gott, dubbla gärna om ni är många. Skär fläsket i små bitar så det blir jämt. Servera ärtsoppa först.

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 4 st ägg
  • 400 g rimmat bogfläsk
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt mjölken lite i sänder,vispa till en jämn smet. vispa sist i äggen. Skär fläsket i små tärningar. Bryn dom i stekpannan och sedan häll över i långpanna.Häll smeten över fläsket. Grädda i mitten av ugnen tills pannkakan fått en gyllenbrun färg, ca 20 minuter i 225 grader.
    2. Servera med hjortronsylt eller en annan sylt.
    3. Smaklig måltid

    Liknande recept

    4.7
    40 min
    4
    26

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben