Fläskpannkakor

Serverar: 4 portioner

Fläskpannkakor.

Ingredienser

  • 500 g skivat rimmat fläsk
  • 5 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • ½ tsk socker
  • ½ tsk salt
  • 1 dl sodavatten
  • Smör till stekning
  • Till servering
  • Rårörda lingon
  • Instruktioner

    1. Vispa äggen fluffiga i en bunke. Häll försiktigt över mjölet och rör om till en jämn smet. Häll över mjölk, grädde, socker och salt. Ställ smeten att vila.
    2. Skär fläsket i 2 cm stora skivor och stek dem knapriga tillsammans med lite smör i en panna.
    3. Lägg över fläsket på hushållspapper och spara skyn i en skål till senare.
    4. Häll sodavattnet i smeten och rör om. Lägg en klick smör och 1 tsk fläsksky i det varma stekjärnet och häll på smet så de blir lagom tjocka (ca 1 dl). Lägg direkt över några fläskbitar och stek ett par minuter på varje sida så de får fin färg.
    5. Servera med rårörda lingon.

    Liknande recept

    4.7
    40 min
    4
    26

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben