Lite hårdare frukter passar bäst att flambera, som ananas, päron, fikon och nektariner.
Att flambera frukt ser dramatiskt ut, men är lättare än det verkar.
Ingredienser
1 stor ananas
1 krm röd chili
2 dl pistagenötter utan skal
50 g smör
½ dl flytande honung
1 msk ingefära
4 msk citruslikör, t.ex. Cointreau
Tillbehör
½ liter glass
Instruktioner
- Skala ananasen, skär i klyftor och ta bort mittstocken. Dela i munsbitar.
- Kärna ur och finhacka chilin. Riv ingefäran på rivjärn.
- Rosta pistagenötterna gyllenbruna i en torr stekpanna, cirka 3 minuter.
- Smält smör, gärna i en stekpanna med hög kant. Häll i ananas, honung, hackad chili och ingefära.
- Vänd runt ananasen tills den blir varm. Slå på likör och tänd på spriten direkt. Servera genast.
- Obs! Ha alltid ett stort lock eller brandfilt bredvid att släcka med när du flamberar. Flambera aldrig under fläkten eller annat brännbart.
Liknande recept
Kommentarer (0)