Flamberad ananas

Serverar: 4 portioner

Lite hårdare frukter passar bäst att flambera, som ananas, päron, fikon och nektariner. Att flambera frukt ser dramatiskt ut, men är lättare än det verkar.

Ingredienser

  • 1 stor ananas
  • 1 krm röd chili
  • 2 dl pistagenötter utan skal
  • 50 g smör
  • ½ dl flytande honung
  • 1 msk ingefära
  • 4 msk citruslikör, t.ex. Cointreau
  • Tillbehör
  • ½ liter glass
  • Instruktioner

    1. Skala ananasen, skär i klyftor och ta bort mittstocken. Dela i munsbitar.
    2. Kärna ur och finhacka chilin. Riv ingefäran på rivjärn.
    3. Rosta pistagenötterna gyllenbruna i en torr stekpanna, cirka 3 minuter.
    4. Smält smör, gärna i en stekpanna med hög kant. Häll i ananas, honung, hackad chili och ingefära.
    5. Vänd runt ananasen tills den blir varm. Slå på likör och tänd på spriten direkt. Servera genast.
    6. Obs! Ha alltid ett stort lock eller brandfilt bredvid att släcka med när du flamberar. Flambera aldrig under fläkten eller annat brännbart.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben