Flamberade bananer

Serverar: 4 portioner

Välj denna klassiker när du vill imponera på dina gäster. Den är väldigt enkel att tillaga och dessutom otroligt god.

Ingredienser

  • 3 msk smör eller margarin
  • 1½ dl brunt farinsocker
  • 3 msk bananlikör
  • 1 krm malen kanel
  • 3 medelstora mogna bananer
  • ½ dl mörk rom (valfritt)
  • 5 dl frusen youghurtglass, vaniljsmak
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet på medelvärme i en fettsnål stekpanna. Tillsätt farinsocker, likör och kanel. Blanda väl och värm till strax under kokpunkten, ca 2 minuter.
    2. Skala och dela under tiden bananerna på längden och ännu en gång på mitten. Lägg bananerna i sockerblandningen. Värm bananerna genom att vända dem försiktigt några gånger och ös dem med såsen tills de blivit mjuka och varma, ca 3 minuter.
    3. När bananerna blivit riktigt heta tillsätter du romen. För genast en brinnande tändsticka intill kanten på pannan och tänd på såsen. Låt det brinna tills lågan avtar. Obs! Stäng av fläkten! Släck ev lågan med ett lock - aldrig med vatten.
    4. Lägg upp 3 bananbitar på varje tallrik. Lägg en skopa frusen youghurtglass vid sidan om och skeda den heta såsen över bananerna och glassen. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben