Flamberade bananer i mörk rom och farinsocker
Serverar:
2 portioner
En supergod och jätte enkel dessert med banan som flamberas.
Ingredienser
Små bananer
1 dl Farinsocker
0.5 dl Vatten
1 dl Mörk Rom
Pistagenötter (valfritt vad man tycker om)
Instruktioner
Använd en stekpanna, hetta upp den ordentligt så att socker smälter.
Tillsätt lite vatten i pannan så att det blir som en socker sky.
Stek på bananerna tills dom får en lätt gyllenbrun färg.
Häll på romen på bananerna och tänd på. Var försiktigt med elden, det kan flamma upp rejält så håll barn och ögonbryn på håll.
Liknande recept
Flamberade bananer
5
4 min
4
Äppelglögg med mörk rom
10 min
1
Banana blueberry smoothie
4.8
4
3
Kassler med curry och banan
4.6
4-6
1
Mörk tårtbotten
Blåbär/banan och kokosglass
3.5
5 min
3-4
2
Bananer under kokostäcke
5
5-6
2
Cocospannkakor med banan och glass
3-4
Mörk chokladkaka
1 h
5-6
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!