Härligt knapriga bröd med squash som passar perfekt som gott tilltugg till ett glas rött vin.
Ingredienser
25 g jäst
1 tsk salt
2 msk olivolja
2½ dl vatten
6-7 dl vetemjöl special
½ liten squash i tunna skivor
Flingsalt
Instruktioner
Smula jästen i en bunke, häll i saltet och oljan. Häll på fingervarmt, 37 graders vatten och rör tills jästen har löst sig.
Blanda i mjölet och knåda till en smidig deg.
Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 4 delar, kavla ut till tunna avlånga plattor.
Pensla lätt med olja och lägg på squashskivorna lite omlott.
Pensla skivorna med olja och strö på lite flingsalt.
Lägg på bakpappersklädd plåt med hjälp av en stekspade.
Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter tills allt fått lite färg.