Flatbröd med squash

Serverar: 4 portioner

Härligt knapriga bröd med squash som passar perfekt som gott tilltugg till ett glas rött vin.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 2½ dl vatten
  • 6-7 dl vetemjöl special
  • ½ liten squash i tunna skivor
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke, häll i saltet och oljan. Häll på fingervarmt, 37 graders vatten och rör tills jästen har löst sig. Blanda i mjölet och knåda till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 4 delar, kavla ut till tunna avlånga plattor. Pensla lätt med olja och lägg på squashskivorna lite omlott. Pensla skivorna med olja och strö på lite flingsalt.
    4. Lägg på bakpappersklädd plåt med hjälp av en stekspade. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter tills allt fått lite färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben