Flingsalts köttfärssås

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Alla gör vi olika. Här är min variant! Kanske en köttfärssås för vuxna, men min dotter älskar den.

Ingredienser

  • 400g blandfärs
  • 1 stor gul lök
  • 1 burk krossade tomater
  • Champinjoner (gärna färska)
  • ½ röd paprika
  • 2-4 vitlöksklyftor
  • 1 köttbuljong (tärning)
  • Olivolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Pepparmix
  • Cayennepeppar
  • Malen koriander
  • Färsk basilika
  • Gärna
  • Kalamataoliver
  • Körsbärstomater
  • Instruktioner

    1. Skär champinjonerna i klyftor. Hacka lök och paprika.
    2. Bryn först champinjonerna tills dom har fått fin färg. Häll över dom i en skål. Bryn lök. Stek köttfärsen i löken. Ha i alla kryddorna utom basilikan. Var försiktig med koriandern! Den är viktig för smaken men tar man för mycket kan det förstöra hela maträtten.
    3. Tillsätt champinjonerna, krossade tomater, paprika, vitlök (efter smak), köttbuljong och lite olivolja. Låt puttra tills paprikan blivit mjuk och delat med sig av sin smak. Klipp i lite färsk basilika.
    4. För lite extra piff: ha i lite kalamataoliver och delade körbärstomater de två sista minuterna. :)
    5. Servera med: spaghetti, lite sallad, en klick creme fraise eller skivad färsk mozzarella! Skivad parmesan är ju inte heller helt fel...

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben