Serverar: 11-12 portioner
Var sugen på semlor idag men hade inga semmelbullar hemma. Bakade några muffins smaksatta med kardemumma och gjorde semlor på dem. Ett bra alternativ tycker jag.
Snabbt, lätt och gott!
Ingredienser
Muffins
2 ägg
1 ¼ dl socker
2 ½ dl mjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk mortlade kardemummakärnor
1 ½ dl mjölk
50 g smör
Fyllning
150 g mandelmassa
Några droppar vatten
2-3 droppar bittermandelsolja (kan uteslutas)
2-3 dl grädde
½ tsk vaniljsocker
1 krm strösocker
Florsocker
Instruktioner
- Smält smöret. Vispa äggen och sockret pösigt. Blanda i de torra ingredienserna och tillsätt sist mjölk och smör och rör försiktigt.
Skeda upp smeten i ganska stora muffinsformar, ca 11-12 st. Jag använde en muffinsplåt och satte papperen i den, så blir de höga och fina.
Grädda 15-18 min i 200°C i mitten av ugnen. Låt svalna.
- Vispa grädde och smaksätt med lite vaniljsocker och strösocker. Riv mandelmassa grovt, tillsätt några droppar vatten och mosa med en gaffel tills du har en jämn fin smet. Ev kan man smaksätta mandelmassan med nån droppe bittermandelsolja om man gillar det.
Skär av en hatt på muffinsen, skrapa ur lite av inkråmet och blanda med mandelmassan. Fyll muffinsen med mandelmassa, klicka eller spritsa på grädden, på med hatten och sikta florsocker över. Klart!
Liknande recept
Kommentarer (1)
spännande ska prova att göra dom monica