Flisans muffins-semlor

Serverar: 11-12 portioner

Tid: 1 timme

Var sugen på semlor idag men hade inga semmelbullar hemma. Bakade några muffins smaksatta med kardemumma och gjorde semlor på dem. Ett bra alternativ tycker jag. Snabbt, lätt och gott!

Ingredienser

  • Muffins
  • 2 ägg
  • 1 ¼ dl socker
  • 2 ½ dl mjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 ½ dl mjölk
  • 50 g smör
  • Fyllning
  • 150 g mandelmassa
  • Några droppar vatten
  • 2-3 droppar bittermandelsolja (kan uteslutas)
  • 2-3 dl grädde
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 krm strösocker
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Vispa äggen och sockret pösigt. Blanda i de torra ingredienserna och tillsätt sist mjölk och smör och rör försiktigt. Skeda upp smeten i ganska stora muffinsformar, ca 11-12 st. Jag använde en muffinsplåt och satte papperen i den, så blir de höga och fina. Grädda 15-18 min i 200°C i mitten av ugnen. Låt svalna.
    2. Vispa grädde och smaksätt med lite vaniljsocker och strösocker. Riv mandelmassa grovt, tillsätt några droppar vatten och mosa med en gaffel tills du har en jämn fin smet. Ev kan man smaksätta mandelmassan med nån droppe bittermandelsolja om man gillar det. Skär av en hatt på muffinsen, skrapa ur lite av inkråmet och blanda med mandelmassan. Fyll muffinsen med mandelmassa, klicka eller spritsa på grädden, på med hatten och sikta florsocker över. Klart!

    Liknande recept

    5
    3 h 30 min
    6-8
    3

    Kommentarer (1)

    monicadanell 29 februari 2012

    spännande ska prova att göra dom monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben