Florentiner

Serverar: 40 portioner

Kakorna är enkla att göra med hjälp av färdigsyltade skal av citrusfrukter och flagad mandel som finns i alla välsorterade snabbköp.

Ingredienser

  • 125 g mandelspån
  • 65 g syltade apelsinskal
  • 65 g syltade citronskal eller blandade frukter
  • 125 g socker
  • 1 msk smör
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk mjöl
  • Till dekor
  • 150 g smält, mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Blanda mandel, syltade skal, socker, smör och grädde i en liten kastrull.
    2. Koka sakta i ca 3 minuter.
    3. Tag kastrullen av värmen och rör ner mjölet. Låt smeten kallna.
    4. Klicka ut smeten på bakpapper med kaffesked. Tryck till lite på varje klick.
    5. Grädda i ugn 220 grader ca 5-7 minuter. Låt svalna på plåtarna.
    6. Smält blockchokladen i varmt vattenbad.
    7. Vänd på kakorna och pensla baksidorna med chokladen. Ställ kallt så chokladen stelnar.
    8. Förvara kakorna svalt. Kakorna går också bra att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben