Sjötunga florentine

Serverar: 2 portioner

240 kalorier per portion Lätt och snabb att laga, smakar utmärkt som ensamrätt eller med grönsaker.

Ingredienser

  • 250 g färsk spenat
  • 2 tomater
  • 250 g sjötungsfiléer
  • Några droppar citronsaft
  • 60 g mager mjukost, 10 %
  • 3 msk mini fraiche, 5 %
  • 15 g finriven hårdost, 17 %
  • 1 msk ströbröd
  • 1 msk finriven parmesanost
  • Salt
  • Peppar
  • Persilja kvistar till garnering
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader.
    2. Lägg spenaten i en kastrull och låt den sjuda på svag värme under lock 3-4 minuter, utan tillsats av vatten. Häll upp den i en sil och låt rinna av. Grovhacka spenaten och låt den svalna.
    3. Bred ut spenaten i en ugnssäker form. Skala och skiva tomaterna, lägg dem på spenaten, salta och peppra. Vik fiskfiléerna dubbla och lägg på dem. Salta och peppra igen och droppa över citronsaft.
    4. Lägg mjukost, mini fraiche och hårdost i en liten kastrull. Värm försiktigt och blanda om. Bred ut såsen över fisken. Strö över ströbröd och parmesanost.
    5. Tillaga i ugnen tills fisken är kokt och ytan har fin färg, ca 30 minuter. Garnera med persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben