Sjötunga med Duchessepotatis

Serverar: 2 portioner

Tid: 2 timmar

Mums Får du inte tag på sjötunga kan du byta ut den mot någon liknande plattfisk. Du kan även ha salladskrabba på burk i stället för hummer och smaksätta såsen med en skvätt hummerfond

Ingredienser

  • 1 hel sjötunga
  • Tryffel
  • 1/2 Hummer
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • Smör till stekning
  • 1 schalottenlök
  • 5 st champinjoner
  • 3 dl hummerfond + fiskfond
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl riven edamerost
  • Salt
  • Peppar
  • Duchessepotatis
  • 6 st potatisar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 st ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Olja
  • Instruktioner

    1. Filea sjötungan till fyra filéer. Banka ut dem lite (t ex med en tung kastrull). Hacka löken och stek i smör. Lägg på de två små filéerna och salta och peppra. Hacka champinjonerna utom en. Koka dem med vinet i en separat kastrull med lite hummerkött till fyllningen. När fyllningen har kokat en liten stund; lägg den på de små fiskfiléerna i pannan med löken. Lägg på de stora filéerna som lock. Häll över vätskan från champinjonerna. Häll på fonden, lägg på lock och pochera.
    2. Duchessepotatis: Skala potatisarna, koka dem och pressa. Blanda i grädde och ägg med en träslev. Salta, peppra och tillsätt lite olja för att göra purén smidig. Fyll en spritspåse med purén.
    3. Bygg Walevskan så här: Spritsa ut moset längs ena kanten av ett avlångt silverfat till ett "slott". Lägg fisken bredvid. Vispa i grädde och smör i fiskvätskan. Sila och rör i osten. Häll såsen över fisken och gratinera i ugn ca 5 minuter. Garnera med en tornerad champinjon, en skiva tryffel och en hummerklo.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben