Fiskrulader med parmaskinka

"Den lufttorkade skinkan ger en spännande smakbrytning till fisken. Och som alltid väljer italienarna en fräsch dressing till sin fisk i stället för att gömma smakerna i en tung sås"

Ingredienser

  • 600 g filé av sjötunga, bergtunga eller annan plattfisk
  • 1citron, pressad saft
  • Havssalt
  • Nymalen peppar
  • 12 färska salviablad
  • 100 g skivad parmaskinka
  • 2 msk olivolja
  • Dressing
  • 3 msk pinjenötter
  • ¾ dl olivolja
  • 1 citron, pressad saft
  • 3 msk kapris
  • Havssalt
  • Nymalen peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 200°
    2. Pressa citronsaft över fisken och låt dra cirka 30 minuter.
    3. Krydda fisken med salt och peppar och rulla ihop till rullar. Lägg 2–3 salviablad på varje fiskbit. Skär parmaskinkan i breda strimlor, cirka 2 centimeter, linda in fisken i skinka.
    4. Lägg fisken med skarven nedåt i en smord ugnssäker form och droppa på olivolja.
    5. Baka i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Servera fisken med dressingen.
    6. Dressing: Rosta pinjenötterna i en torr och het stekpanna. Häll olivolja, citronsaft och kapris i en kastrull. Vid servering värms dressingen försiktigt. Blanda i pinjenötterna och smaka av med salt och peppar.
    7. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben