Fiskrulader med ansjovisgräddsås

Serverar: 4 portioner

En god fiskrätt.

Ingredienser

  • 8 avlånga skivor av lax, kolja eller sej à 70 g
  • 1/2 dl tärnade rotfrukter
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 dl öl
  • 2 msk ansjovisspad
  • 4 grovhackade ansjovisfiléer
  • 1 dl grädde
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • Instruktioner

    1. Fyllning till varje fiskbit: 1/2 baconskiva eller rökt sidfläsk 2 tunna skivor av hel saltgurka 2 stekta lökklyftor 1/2 tsk fransk senap
    2. Rulla ihop till rulader med fyllningen och sätt i en tandpetare.
    3. Bryn ruladerna i stekpanna. Lyft ur för ett ögonblick. Lägg i rotfrukterna, slå på öl och buljong, koka ihop till simmig konsistens. Lägg tillbaka ruladerna i såsen. Blanda crème fraiche, grädde och senap, slå över fiskruladerna. Sätt på lock och låt dra ett par minuter. Servera med kokt potatis och saltgurka

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    BigganL 26 augusti 2008

    Du menar väl ½ LITER tärnade rotfrukter, inte ½ DL???

    Nallepuh13 26 augusti 2008

    Det ska vara ½ dl rotfrukter man får tärna rotfrukterna väldigt smått, men man kan säkert ta mer än ½ dl.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben