Fiskrulader i vitt vin

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Enkelt, snabblagat och gott. Jag brukar göra dessa på hajmal (pangasius) men det går att göra på vilken fast vitfisk som helst.

Ingredienser

  • 4 stora pangasiusfiléer
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 4 jätteräkor eller 12 normalstora räkor
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 3 dl vatten
  • Ca 2 dl vitt vin
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader.
    2. Dela fiskfiléerna på längden. Krydda med salt och peppar. Lägg räkorna i den tjocka änden av filéerna och rulla ihop till rulader.
    3. Ställ ruladerna på högkant tätt ihop i en ugnsform (gärna en med lock). Smula över buljongtärningen och slå över vatten och vin. Det ska bli fullt så ruladerna är täckta av vätskan.
    4. Lägg på lock eller folie och grädda i ugnen i ca 25-30 minuter.
    5. Servera med potatis och limeaioli. Knorrs kalla citron och dillsås (pulver) är också god till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben