Fiskrullader med ansjovisgräddsås

Serverar: 4 portioner

En läcker laxrätt

Ingredienser

  • 8 avlånga skivor av lax, kolja eller sej á 70 g
  • ½ dl tärnade rotfrukter
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 dl öl
  • 2 msk ansjovisspad
  • 4 grovhackade ansjovisfiléer
  • 1 dl grädde
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • Fyllning till varje fiskbit
  • ½ baconskiva eller rökt sidfläsk
  • 2 tunna skivor av hel saltgurka
  • 2 stekta lökklyftor
  • ½ tsk fransk senap
  • Instruktioner

    1. Rulla ihop till rullader med fyllningen och sätt i en tandpetare.
    2. Bryn rulladerna i stekpanna. Lyft ur för ett ögonblick. Lägg i rotfrukterna, slå på öl och buljong, koka ihop till simmig konsistens.
    3. Lägg tillbaka rulladerna i såsen. Blanda crème fraiche, grädde och senap, slå över fiskrulladerna. Sätt på lock och låt dra ett par minuter. Servera med kokt potatis och saltgurka

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben