Fyllda fiskrulader med sockerärtor

Serverar: 4 portioner

Bjud på de här vackra fyllda och vinkokta flundrorna och succén är given.

Ingredienser

  • 16 skinnfria flundrafiléer (á 50 g)
  • Salt
  • 1 rött äpple
  • 200 g sockerärtor
  • 6 msk grädde
  • 1 påse saffran
  • 1 msk hackad dill
  • Peppar
  • 4 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl crème fraiche
  • Tillbehör
  • Kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen och lägg över ett lock och håll dem varma. Skölj flundran och torka av den. Skär 4 filéer smått, blanda med 1 tsk salt, ställ övertäckt i frysen i ca 30 minuter. Skölj äpplet, skär i fjärdedelar, ta bort kärnhuset, skär i tunna klyftor. Skölj och snoppa sockerärtorna.
    2. Värm upp 4 msk grädde i en liten kastrull, lös upp saffranet i grädden. Passera de frysta fiskfiléerna med resten av grädden i stavmixer till en jämn färs. Rör ner dill och saffransgrädde, peppra lite.
    3. Salta och peppra resten av fiskfiléerna, bred över lite fiskfärs på skinnsidan, rulla ihop filéerna med början från den breda sidan. Smält 2 msk smör i en stekpanna, stek ruladerna utan att bryna dem. Häll i vinet, låt koka under lock i 7 minuter. Lyft filéerna ur pannan och håll dem varma.
    4. Rör ner créme fraiche i vinspadet, lägg i äppelklyftorna och låt småkoka ca 2 minuter. Blanchera sockerärtorna i saltat vatten i 2 minuter, häll över dem i ett durkslag och låt rinna av. Smält resten av smöret i en kastrull, lägg i sockerärtorna, salta och peppra.
    5. Servera de fyllda fiskruladerna med äppelsås, sockerärtor och potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben