Fylld lax med smörsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Lax som är fylld med grönsaker och som ska avnjutas tillsammans med en pikant sås.

Ingredienser

  • 8 skivor färsk lax
  • 1 morot
  • 1 liten purjolök
  • 1 knippa gräslök
  • 1 msk socker
  • Malen vitpeppar
  • Sås
  • ½ finhackad gul lök
  • 1 dl fiskfond
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk gräslök
  • 100 g smör
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär morot och purjolök i tunna stavar, ungefär som tändstickor. Skär gräslöken i samma längd. Koka morot och purjolök i lite lättsaltat vatten i en min. Häll bort vattnet. Lägg grönsaksstavarna på laxskivorna och rulla ihop till en rulad. Fäst med tandpetare. Strö socker, salt och peppar över ruladerna och ställ i kylen ca 2 timmar. Koka upp vatten i en kastruull med låga kanter och salta lite lätt. Ta katrullen från värmen. Lägg försiktigt ner fiskruladerna. Spara vätskan till fond. Innan fisken serveras, låt vattnet sjuda i endast 1 minut. Gör såsen. Finhacka lök och lägg i en kastrull. Häll på fiskfond, vin och vinäger och låt koka sakta tills endast ½ dl vätska återstår. Öka värmen på plattan något. Lägg i gräslöken. Klicka därefter i smör under ständig vispning. Smaksätt med salt och peppar.
    2. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben