Rödtungsrulader med hummersås

Serverar: 4 portioner

Om man vill lyxa till det lite extra kan man hacka ner lite hummerkött i såsen

Ingredienser

  • 8 rödtungsfiléer
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 msk citron, pressad saft
  • 2 msk smör, smält
  • 16 räkor med skal
  • Bladpersilja
  • Sås
  • 3 dl fiskspad + vatten
  • 1/2 dl vitt torrt vin
  • 1 1/2 msk hummerfond, konc
  • 1 dl grädde
  • 2 msk Maizena majsstärkelse
  • Salt
  • Peppar
  • Strösocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°
    2. Skölj och torka av filéerna med hushållspapper. Rulla ihop dem till rulader och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Droppa över citron.
    3. Pensla ruladerna med smält smör och lägg ett smörpapper över. Tillaga fisken mitt i ugnen, 15-20 minuter.
    4. Sila fiskspadet i en kastrull och tillsätt vatten, vin, hummerfond, grädde och majsstärkelse. Vispa, koka upp och låt såsen sjuda i 3 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker.
    5. Lägg upp fiskruladerna på ett serveringsfat och skeda över lite sås. Skala räkorna och dekorera med dem och bladpersilja.
    6. Servera med kokt ris eller potatis och sockerärtor.
    7. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben