Ugnsstekt torsk med hummersås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Fisk är gott och nyttigt. Vi äter den bara för sällan?

Ingredienser

  • 500 g färsk torskfilé
  • 400 g morötter
  • 400 g blekselleri
  • 2½ dl hummersås
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 70 g ädelost (= ½ Kvibille)
  • 5 cocktailtomater
  • Ca ½ hg haricots verts
  • Dill
  • Citron
  • Salt
  • Peppar
  • Citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Skiva och förväll morötter och selleri. Blanda hummersåsen, matlagningsvin och ädelost under lätt värme. Tillsätt dill efter smak. Avsmaka med salt och peppar.
    3. Salta och citronpeppra torskfiléerna. Täck botten med grönsakerna i en ugnsfast form. Lägg torskfiléerna ovanpå. Häll på såsen. Halvera tomaterna och placera dem snyggt utmed kanterna tillsammans med haricots verts.
    4. Gratinera i ugn ca 15-20 minuter (fisken 50-52 grader).
    5. Garnera med dill och citron. Servera med kokt eller strimlad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben