Laxfilé med hummersås

Serverar: 4 portioner

Lax med en topping av bacon, svamp och babyspenat. Serveras med en god hummersås

Ingredienser

  • 140 g bacon
  • 200 g blandad svamp
  • 1 msk smör
  • 1 påse babyspenat, 70 g
  • 600 g laxfilé
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 3 dl grädde
  • 1 msk hummerfond
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk maizena redning
  • 3 msk hackad dill
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skär bacon i bitar och stek. Dela svampen och stek för sig i smör. Rör i spenaten.
    3. Lägg laxen i en smörad ugnsform och krydda med salt och peppar.
    4. Blanda bacon, svamp och spenat, och lägg på laxen. Baka i 30 minuter.
    5. Koka ihop grädde, fond och vin i 5 minuter. Red av med redning och koka i 3 minuter. Rör i dill och servera.
    6. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (3)

    Born61 17 juni 2009

    Den här sagolikt goda laxfilén bjöd jag mina gäster på och den gjorde succé! Alla åt, stora som små. Dessutom lättlagad!

    Birgersdotter 4 maj 2012

    Blev en helt fantastiskt god fredagsmiddag. Kommer absolut att använda receptet många gånger.

    bitten56 2 december 2012

    Detta var riktigt gott, Laxen var saftig och såsen hur god som helst. Kommer att laga denna rätt många gånger. En klar 5:a.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben