Laxfilé i hummersås

Serverar: 4 portioner

Prova...ett recept för laxälskare...

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé , portionsbitar
  • 1 liten purjolök
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 4 msk koncentrerad hummerfond
  • grovmald svartpeppar
  • 3 dl fullkornsris
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen
    3. Skiva purjolöken.
    4. Lägg filéerna i en ugnssäker form.
    5. Blanda grädde och fond i bunke och häll över filéerna. Strö över purjolök och grovmald peppar.
    6. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.
    7. Ta ut filéerna och servera på risbädd.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (2)

    030606 2 mars 2008

    Kanongod Laxrätt i Hummersås.

    Disen 7 februari 2009

    Underbart gott. Jag hade pressad potatis till istället för ris. Så enkelt och smarrigt. Klart högsta betyg. Tack för receptet. Disen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben