Sikkes fisk och salsarecept

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Ett läckert och snabblagat fiskrecept som passar både till vardag och fest. Avokadooljan ger salsan en fräsch och förfinad smak.

Ingredienser

  • Fiskfiléer av valfri fisk med vitt kött (t ex gös, sik, sjötunga)
  • Olivado Avokadoolja
  • Smör
  • Salsasås med färska tomater
  • 0,5 dl Olivado Avokadoolja
  • 0,5 dl Olivado Avokado Zest
  • 1 dl mild olivolja
  • 5 mogna tomater
  • 2 finhackade stjälkar av salladslök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 blad av basilika
  • Salt
  • Peppar ur kvarn
  • Instruktioner

    1. Börja med att tillreda såsen. Skålla tomaterna och ta bort fröna. Skär tomaterna till små kuber. Finhacka salladslöken, vitlöken och basilikabladen. Värm oljan till ca +50 grader och ta sedan kastrullen bort från spisen. Tillsätt tomaterna, löken och basilikabladen och låt såsen dra. Smaksätt med salt och svartpeppar. Servera såsen rumstempererad.
    2. Stek fiskfiléerna i en stekpanna med en blandning som till hälften består av smör och till hälften av avokadoolja. Servera fisken tillsammans med salsasåsen, färsk potatis, rostat rågbröd och ett lätt vittvin.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben