Florentiner

Serverar: 30 portioner

En liten favorit med god mandelsmak.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 400 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 50 g smör eller margarin
  • Garnering
  • ½ dl svartvinbärsgelé
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk mjölk
  • Flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker. Finfördela smöret häri. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg.
    2. Kavla ut till en kaka 20x30 cm och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Riv mandelmassan fint och rör den smidig med ägg och smör.
    3. Bred fyllningen över mördegen och grädda i 20 minuter. Låt kakan svalna och bred över gelé.
    4. Rör ihop florsocker och mjölk, och bred försiktigt över kakan. Strö över mandel och skär i rutor.
    5. Ugn 175°

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben