Florentiner
Serverar:
30 portioner
En liten favorit med god mandelsmak.
Ingredienser
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g smör eller margarin
1 ägg
Fyllning
400 g mandelmassa
2 ägg
50 g smör eller margarin
Garnering
½ dl svartvinbärsgelé
2 dl florsocker
1 msk mjölk
Flagad mandel
Instruktioner
Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker. Finfördela smöret häri. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg.
Kavla ut till en kaka 20x30 cm och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Riv mandelmassan fint och rör den smidig med ägg och smör.
Bred fyllningen över mördegen och grädda i 20 minuter. Låt kakan svalna och bred över gelé.
Rör ihop florsocker och mjölk, och bred försiktigt över kakan. Strö över mandel och skär i rutor.
Ugn 175°
Liknande recept
Fiskbullar Florentine
3.5
4
3
Florentiner
35
Fisk Florentine
3-4
1
Florentiner
5
40
Kassler florentine
5-6
Florentines
45 min
20
Ägg Florentine
4-8
Sjötunga florentine
2
Kassler Florentine med hollandaisesås och curry
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!