Fluffig blåbärsrulltårta

Serverar: 12 portioner

Fluffig och lättbakad rulltårta med generös fyllning.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl kokosflingor
  • Fyllning
  • ½ citron
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl kvarg, 10 %
  • 1 dl + 1 msk florsocker
  • 1 dl + 1 dl blåbär
  • 1 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Vispa ägg och socker till ett pösigt och vitt skum. Blanda potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och sikta ner det i äggsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30 x 40 cm. Strö över kokosen.
    3. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Strö ut socker på ett nytt bakplåtspapper och vänd upp kakan. Låt svalna i 2-3 minuter. Lossa papperet som kakan gräddats på, men lägg tillbaka det på kakan tills den har kallnat helt, annars är det lätt att kakan torkar och spricker.
    4. Fyllning: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 tsk saft. Vispa upp grädden och rör i kvarg, 1 dl florsocker, citronskal och -saft. Blanda 1 dl blåbär med 1 msk florsocker. Vänd ner blåbären i fyllningen.
    5. Bred fyllningen över kakan. Strö över 1 dl blåbär och rulla ihop. Rulla in rulltårtan i smörgåspapper eller bakplåtspapper och lägg den i kylen ca 30 minuter. Skär upp rulltårtan i bitar och servera.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 30 min
    16-18
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben