Fluffig kokosgömma

Serverar: 4-6 portioner

Härligt god kokos- och päronpaj.

Ingredienser

  • 6 Päron
  • 3 msk Smör eller margarin
  • 2 msk Vetemjöl
  • 1 dl Farinsocker
  • Kokostäcke
  • 200 g Kokosflingor
  • 1 dl Strösocker
  • 3 Äggvitor
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader. Kärna ur päronen och skär dem i tunna klyftor. Smält matfettet i en rymlig kastrull och vänd ner vetemjöl, farinsocker och till sist päronen. Fördela blandningen i en smord pajform, ca 22-24 cm i diameter.
    2. Kokostäcke: Blanda samman kokosflingor, socker och äggvitor i en kastrull. Värm under omrörning tills smeten har tjocknat. Fördela kokossmeten över päronblandningen.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter tills kakan har fått fin färg och päronen känns mjuka. Täck ev med folie mot slutet så det inte blir bränt.
    4. Servera med vaniljsås eller grädde.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 30 min
    16-18
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben