Fluffig lingonklappgröt

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 1 timme

Försvinnande god....gör mer än du tänkt dej.... Klappgröten blir fluffig och tar ingen plats alls i magen!

Ingredienser

  • 2½ dl koncentrerad lingonsaft (eller annan röd saft t ex tranbär)
  • 5 dl vatten
  • 1 dl mannagryn
  • Socker, lite om man vill
  • Instruktioner

    Koka upp allt på svag värme under omrörning, 10-12 minuter. Häll över i en större bunke och vispa med elvisp tills klappgröten är helt avsvalnad och fluffig. Stoppa gärna ner bunken i kallvattenbad. Fördela i portionsskålar , täck med plastfilm och låt stå i kyl en halvtimme tills helt kyld. Servera med mjölk och lite strösocker. Har du färska/frysta lingon så dekorera med dem om du vill.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 30 min
    16-18
    2

    Kommentarer (2)

    rasmusnalle 6 februari 2009

    Och smakar MUMS!!!

    gds877 29 september 2009

    O jag längtar ska pröva i morgon låter som min mammas recept men hon kan inte säga mängden av de olika ingredienserna då hon aldrig mäter. Tack så mycket.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben