Föllinges krämiga filégryta

Serverar: 5 portioner

Denna goda gryta fick jag faktiskt från ett hälsohem men man vill nog inte göra den allt för ofta!!! Jag brukar dra på extra syltlökar som jag älskar.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 gul lök (90g)
  • 1 msk flytande margarin
  • 3 dl lättmjölk
  • 1-2 msk soya
  • 1 msk kalvfond
  • Salt
  • Peppar
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 1-2 msk vatten
  • 125g mjukost (8%)
  • 2-3 vitlöksklyftor, pressade
  • 100g soltorkade tomater i olja, hackade
  • 10 st syltlök (20g)
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i strimlor och hacka löken. Bryn först fläskfilén och sedan löken i margarinet (medelstark värme). Lägg över i gryta och tillsät mjölk, soya, kalvfond, salt och peppar. Låt koka upp under omrörning och sedan sjuda under lock i 10-15 minuter.
    2. Vispa ut mjöl + vatten till slät redning och tillsätt grytan. Koka ytterligare 3-5 minuter.
    3. Rör ner ost och vitlök och låt osten smälta utan att grytan kokar. Tillsätt tomaterna och syltlöken och smaka av.
    4. Äts med potatis, pasta eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    blondestar 16 mars 2013

    Mycket god maträtt som mina föräldrar introducerade för många år sedan. Gillar blandningen av olika saker och de soltorkade tomaterna höjer verkligen maträtten.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben