Förgylld glass

Serverar: 4 portioner

Glassen har blivit vardagsmat. Men det behövs inte mycket för att den ska få tillbaka lite av det festliga skimmer som den hade för inte så länge sedan.

Ingredienser

  • Det här behöver du
  • 1/2 liter glass
  • 4 tjocka skivor mjuk kaka ( t ex med citronsmak)
  • Till såsen
  • 2 dl utspädd svartvinbärssaft
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 1/2 tsk potatismjöl
  • 1/2 paket frusna hallon
  • Instruktioner

    1. Blanda saft, citronsaft, och potatismjöl i en kastrull. Låt blandningen sjuda upp under omrörning. Häll ner hallonen och ta kastrullen från värmen. Lägg på varje kakskiva en stor skiva glass och häll till sist över bärsåsen som får vara varm eller kall.
    2. Ps. Varm hjortron- eller hallonsylt är också jättegott. Punch eller likör, varm eller kall, är inte dumt heller!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben