Härlig förrätt som går att förbereda. Trevligt med en tallrik med lite plock till var och en. Annorlunda smaker som passar fantastiskt bra ihop. Väl värt att prova trots lite pyssel!
Ingredienser
Tomatmarmelad
350 g tomater (gärna plommontomater)
200 g socker
20 g citronjuice
1 st vaniljstång
3 kardemummakapslar
8 gr pektin
10 g socker
Philadelhiaost
Lantchips
Parmaskinka
Färsk basilika
Instruktioner
Tomatmarmelad:
Skålla och kärna ur tomaterna och skär dem i bitar. Koka tomater, sockercitron, vanlilj och kardemumma i 5minuter. Mixa med mixerstav.
Blandapektin med 10 gr socker. Rör ned detta i tomatblandningen. Fyll små rengjorda burkar.Låt stelna.
Alla gäster får en egen tallrik med lite av varje på-
Stjälp upp tomatmarmeladen på en tallrik tillsammans med en "liten hög" lantchips, parmaskinka, färskbasilika och philadelhiaost.