M G:s chokladkaka med bananfyllning

Serverar: 6-8 portioner

Underbart god chokladkaka....

Ingredienser

  • 1 st ägg
  • 1,5 dl socker
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 75 g smält bregott
  • 3/4 dl mjölk
  • Fyllning
  • 2 st mosade bananer
  • Glasyren
  • 1,5 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 2 msk varmt kaffe
  • 2 msk rumsvamt smör eller bregott
  • Instruktioner

    1. Ägg och socker vispas. Bregott och mjölk värmes tillsammans. Blanda samman alla ingredienser och grädda kakan i ugn 150 grader ca 30-35 min.
    2. När den svalnat så dela den och bred på mosad banan
    3. Avsluta med glasyren som röres ihop kall.
    4. Blir nästan ännu godare om den görs i förväg och bara lägg på glasyren innan servering

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben