Förrättssallad med kycklingfilé, apelsin och avokado

Serverar: 4 portioner

Denna läckra lilla förrättssallad har mycket smak av orienten. Den blir perfekt inledning på en god middag.

Ingredienser

  • 2 stora kycklingfiléer
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • 1 apelsin
  • 1 avocado
  • 1/2 rödlök
  • Gröna salladsblad
  • Dressing
  • 4 msk pressad limesaft
  • 2 droppar tabasco
  • 2 tsk honung
  • 3 cl torr sherry
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk hackad persilja
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Dressing: Rör ihop olja, sherry och honung. Pressa ner saften ur limen och droppa i två droppar tabasco, hacka persiljan och blanda ner.
    2. Banka ut kycklingfiléerna och grilla dem ca 3 minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Strimla den röda löken, skala apelsinen och skär ut filéer.
    3. Skala avokadon, ta ut kärnan och skär fruktköttet i strimlor.
    4. Fördela salladsbladen på fyra assietter. Lägg oliver, apelsinfiléer och avokado i mitten. Skiva kycklingfiléerna och lägg upp, dekorera med lökstrimlor och ringla över dressingen.
    5. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben