Förrättssandwich med lax, räkor och rom

Serverar: 4 portioner

Den här eleganta förrätten har allt det goda från havet, lax räkor och rom. Bjud den som inledning till middagen.

Ingredienser

  • 4 skivor vitt bröd
  • 12 räkor
  • 2 skivor rökt lax
  • 1 hårdkokt ägg
  • 50 g löjrom
  • Bordsmargarin
  • 4 sallatsblad
  • 4 citronklyftor
  • 2 körbärstomater
  • Några dillvippor
  • Några strån gräslök
  • 4 msk majonnäs
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna och ägget. Dela laxskivorna på längden. Skär citronen i klyftor. Skär ägget i fyra klyftor. Dela körsbärstomaterna. Bred brödskivorna med bordsmargarin och skär bort kanterna.
    2. Arrangera pålägget vackert på brödskivorna. Lägg ett sallatsblad och en äggklyfta på varje brödbit. Skeda på rommen. Lägg räkorna ovanpå ägget. Snurra laxskivorna till rosor och lägg på.
    3. Dekorera med citron, körsbärstomat, dill och gräslök. Avsluta med att spritsa på majonnäs. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Monika46 16 mars 2009

    Supergott! Hade detta i lördags och alla var helförtjusta. MVH Monika

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben