Foliepaket med hälleflundra

Serverar: 4 portioner

En allt-i-ett-rätt. Läckra paket fyllda med hälleflundra, färskpotatis, kantareller och spenat och serveras med en god citronsås.

Ingredienser

  • 4 bitar hälleflundra, ca 800 g
  • Flingsalt
  • Vitpeppar
  • 400 g färska kantareller
  • 1 msk smör
  • 12-16 små färskpotatisar
  • 2-3 dl bladspenat
  • 4 msk raps- eller olivolja
  • 4 kvistar färsk timjan
  • Citronsås
  • 1 citron
  • 1 dl majonnäs
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 msk flytande honung
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Krydda fisken med salt och peppar, låt den stå och dra lite.
    2. Putsa kantarellerna och stek dem lätt i smöret. Förkoka färskpotatisen i saltat vatten 4-5 minuter. Skär potatisen i ganska tjocka skivor med skalet på.
    3. Förbered fyra stora aluminiumfolieark. Lägg ut arken på en plan yta och vik upp kanterna lite så att innehållet inte kan rinna ut.
    4. Skölj och ansa spenaten. Häll 1 msk olja på vardera folieark och lägg potatisskivorna ovanpå. Lägg en handfull spenat på potatisen. Placera fisken på spenaten, fördela kantarellerna över och toppa med en timjankvist.
    5. Vik ihop paketen så att vätskan inte kan läcka. Lägg paketen i ugnen cirka 30 minuter eller på grillen 30-40 minuter.
    6. Gör citronsåsen: Riv citronskalet fint och pressa ur citronsaften. Blanda citronskal och citronsaft med övriga ingredienser. Servera med fisken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben