Lax i foliepaket med romsås

Underbart och lätt

Ingredienser

  • Laxkotletter
  • Salt
  • peppar
  • Klippt dill
  • Lite flytande margarin
  • Romsåsen
  • gräddfil
  • majonäs
  • salt
  • peppar
  • klippt dill
  • stenbits- eller löjrom
  • Till 3 dl gräddfil går det åt 1-1 1/2 dl majonäs. Önskar du lösare konsistens på såsen så rör ut med lite matlagningsgrädde eller mjölk
  • *Vill du lyxa till såsen ytterligare kan du tillsätta skalade räkor och ev lite finhackad rödlök*
  • Instruktioner

    1. Lägg varje laxkotlett på en bit aluminiumfolie. Salta och peppra *gärna grovmalen svartpeppar*. Strö över klippt dill och ringla på en liten rand flytande margarin. Vik ihop foliepaketen och lägg dom i en ugnsform. Sätt in i 225 graders ugnsvärme under tiden som potatisen kokar.
    2. Servera med kokt potatis och romsås.
    3. Romsåsen blandar du till av gräddfil, majonäs, salt & peppar, klippt dill och stenbits- eller löjrom.
    4. Till 3 dl gräddfil går det åt 1-1 1/2 dl majonäs. Önskar du lösare konsistens på såsen så rör ut med lite matlagningsgrädde eller mjölk.
    5. *Vill du lyxa till såsen ytterligare kan du tillsätta skalade räkor och ev lite finhackad rödlök*

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    RreebecccaA 13 augusti 2010

    Hur länge ska laxen vara i ugnen? =)

    Miaria 22 februari 2014

    Det här låter smarrigt. Men som tidigare frågande undrar jag hur länge du har laxen på gillen/ugnen? Hälsningar Miaria

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben