Frästa äppelklyftor med kanelkrutonger och vaniljsås

Serverar: 4 portioner

En efterrätt som går snabbt att slänga ihop.

Ingredienser

  • 4 äpplen, urkärnade och klyftade
  • 4 msk (5 dl) Arla smör- och rapsolja
  • 2 msk råsocker
  • 4 skivor Pågen jättefranska, tärnade
  • 1 tsk kanel
  • 1 förp (2,5 dl) Kelda sås wonderfull vanilla
  • Instruktioner

    Stek äppelklyftorna hastigt i två matskedar smör- & rapsolja, tillsätt socker och låt det smälta in i klyftorna. Lägg upp på fyra fat. Häll i resten av smör- och rapsoljan i pannan och stek brödtärningarna under omrörning, tillsätt kanel när brödet börjat få färg. Toppa äppelklyftorna med krutongerna. Servera med vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben