Fransk fläskfilé med himmelsk sås.

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Njutes med bakad potatis, potatisgratäng eller frasiga pommes frites.

Ingredienser

  • ca 600 g fläskfilé
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 msk Fransk Dijonsenap
  • Cantadou Naturell ca 150 g
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 msk vitt vin
  • Margarin
  • Instruktioner

    Bryn den putsade fläskfilén på hög värme tills den har fått fin färg. Salta och peppra. Efterstek den i ugnsfast form i 20-25 min i 200 g. Fräs champinjonerna i köttpannan. Lägg upp den på ett fat så länge. Häll vinet i skyn efter kött och svamp. Tillsätt grädde, pressad vitlök, Cantadou och senapen. Låt puttra till lagom konsistens och smaka av med salt och peppar. Ta ut filén och skär den i medaljonger. Arrangera, lägg svampen på och slå såsen över.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Annafbg 25 oktober 2010

    Jättegott! Kanongoda smaker i såsen, jag ville bara ha lite mer vin och senap än vad som anges i receptet. Min mataffär hade inte naturell cantadou, så jag fick ta en naturell getfärskost i stället, men det blev väldigt gott. Tack för ett bra recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben