Fransk gräddkaka med blåbär

En favoritkaka för den som gillar blåbär, liksom mig.

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk socker
  • ½ krm salt
  • 75 g smör eller margarin
  • ½ dl mjölk
  • Fyllning
  • 2 dl blåbär
  • 1 dl socker
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk mjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, bakpulver, socker, salt och matfett. Rör i mjölken och arbeta ihop till en deg. Kavla eller tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Lägg i bären. Blanda socker, kanel och mjöl och strö det över bären. Häll till sist över grädden. Grädda i 225 grader ca 30 minuter. Låt kakan kallna, sikta över lite florsocker.
    2. Denna kaka är även god med vaniljsås eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gottgris 15 mars 2010

    den var jättegod

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben