Fransk linssallad med bacon

Serverar: 4 portioner

De små och vackra svarta belugalinserna ser nästan ut som rysk kaviar. Linserna är smakrika och passar perfekt i en sallad.

Ingredienser

  • 4 dl belugalinser
  • 1 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 rödlök
  • 1 selleristjälk
  • 2 ägg
  • 2 tomater
  • 140 g bacon
  • 1 salladshuvud av valfri sort
  • Marinad
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • Finrivet skal och saft av 1 citron
  • 1 msk grovkornig fransk senap
  • 1 mycket finhackad schalottenlök
  • Instruktioner

    1. Skölj linserna i kallt vatten. Koka upp vatten och salt i en gryta. Lägg i linserna och koka dem 15-20 minuter eller tills de känns mjuka men har en kärna med tuggmotstånd.
    2. Gör under tiden marinaden. Blanda olivolja, vinäger, citronskal, citronsaft, senap och schalottenlök i en skål.
    3. Häll av kokvattnet från linserna och häll linserna i en stor skål. Slå på marinaden och blanda väl. Låt stå i rumstemperatur en timma.
    4. Skala rödlöken och skiva den tunt. Hacka sellerin. Koka äggen och låt dem svalna något. Halvera äggen och skär tomaterna i klyftor. Stek baconen knaprig och låt rinna av på hushållspapper.
    5. Fördela grönsallad på tallrikar och lägg på linserna och de övriga ingredienserna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben