Franska abborrfiléer

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

God bjudrätt, uppskattad av de flesta.

Ingredienser

  • 600 gr abborrfiléer
  • 2,5 dl grädde
  • 1 msk fiskbuljong
  • 1,5 dl vitt vin
  • 0,5 dl torr vermouth , helst Noilly Prat
  • 4 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Blanda grädde, vin, vermouth och fiskbuljong i en kastrull. Skiva vitlöken och lägg med i kastrullen. Koka på svag värme medan du steker aborrfileerna.
    2. Byxa aborrfileerna, salta och peppra. Stek dem hastigt i smör. Lägg fileerna i en ugnsfast form och häll såsen över. Gratinera i ugnen i 175 grader till filéerna är färdiga och rätten fått färg. Ca 30 min.
    3. Servera med t ex pressad eller kokt potatis och kokta sockerärter, grön sparris eller sallad. Samklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Pajkulan 19 december 2012

    Det här var otroligt gott! Återkommer ofta här hemma numer.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben