Franska äpplepannkakor

Serverar: 4 portioner

Dessa varma och fluffiga pannkakor med äpple och kanel smakar ljuvligt med lönnsirap.

Ingredienser

  • 1 dl kesella, 1 % fett
  • 2 separerade ägg
  • 1 dl filmjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk mald kanel
  • 2 msk smält margarin + extra till stekning
  • 2 urkärnade äpplen, tunt skivade, t ex golden delicious
  • 3 msk råsocker
  • Lönnsirap till servering
  • Instruktioner

    1. Blanda kesella, äggulor, filmjölk, mjöl, florsocker och kanel i en skål. Vispa ner margarinet och vispa till en slät pannkakssmet.
    2. Vispa ihop äggvitorna till ett vitt skum och vänd ner i pannkakssmeten i två omgångar. Ställ åt sidan.
    3. Sätt ugnens grill på medelvärme. Hetta upp en stor teflonstekpanna och pensla med lite smält margarin. Häll 1 dl pannkakssmet i stekpannan och grädda 5 minuter. Lägg på en fjärdedel av äppleskivorna och strö över en fjärdedel av sockret. Grädda tills pannkakan är fast och låt den glida över på en plåt. Upprepa med resten av smeten till fyra pannkakor.
    4. Sätt plåten under grillen och grädda ovansidan på pannkakorna 2-3 minuter tills gyllene. Ringla över lönnsirap och servera pannkakorna varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben