Franska honungskakor

Klassiska, franska kakor som är delikat spröda och med en härlig honungssmak. I Frankrike finns de goda bakverken att köpa på de flesta konditorier. Degen till honungskakorna ska vara lite lös, mjöla bakbord och kavel så går den enklare att kavla.

Ingredienser

  • 2½- 3 dl vetemjöl
  • 3 msk socker
  • 2 msk flytande honung
  • 125 g mjukt smör
  • 1 ägg
  • Till pensling
  • 1 äggula
  • 1 msk flytande honung
  • Instruktioner

    1. Mät upp mjölet på bakbordet och gör en urgröpning i mitten. Lägg där i socker, honung, smör, ägg och blanda snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåp i minst 1 timme, gärna längre.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Kavla ut degen tunt (½ cm) på mjölat bakbord. Stansa ut kakor med ett pepparkaksmått. Lägg dem på bakplåtspapper. Vispa äggulan med honungen och pensla kakorna.
    4. Grädda kakorna gyllene i ca 12-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben