Klassiska, franska kakor som är delikat spröda och med en härlig honungssmak. I Frankrike finns de goda bakverken att köpa på de flesta konditorier.
Degen till honungskakorna ska vara lite lös, mjöla bakbord och kavel så går den enklare att kavla.
Ingredienser
2½- 3 dl vetemjöl
3 msk socker
2 msk flytande honung
125 g mjukt smör
1 ägg
Till pensling
1 äggula
1 msk flytande honung
Instruktioner
- Mät upp mjölet på bakbordet och gör en urgröpning i mitten. Lägg där i socker, honung, smör, ägg och blanda snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåp i minst 1 timme, gärna längre.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kavla ut degen tunt (½ cm) på mjölat bakbord. Stansa ut kakor med ett pepparkaksmått. Lägg dem på bakplåtspapper. Vispa äggulan med honungen och pensla kakorna.
- Grädda kakorna gyllene i ca 12-15 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)