Franska kattungor (Langues-de-chat)

Serverar: 20 portioner

Gör ditt eget godis.... Krispiga småkakor som passar bra till desserter. Det är formen som gett dem namnet kattunga.

Ingredienser

  • 60 g smör, rumstempererat
  • ¾ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 äggvitor
  • 1 ½ dl mjöl
  • Instruktioner

    1. Skär smöret i småbitar och rör det till en mjuk kräm med strösocker och vaniljsocker.
    2. Rör ner äggvitorna i omgångar till en slät kräm. Sikta ner mjölet och rör ihop till en smidig smet. Spritsa ut centimetertjocka och 5-7 centimeter långa kakor på bakplåtspapper eller klicka ut smeten.
    3. Grädda gyllene i ugn, 200º, i 6–7 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben