Jättegod rätt!
Goda örter och vitlök gör köttfärsbiffarna franskinspirerade. Servera med ugnsstekta grönsaker och en smal sås.
Ingredienser
400 g nötfärs, 10 % fett
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk franska örter
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl Kelda lagalätt
2 tsk smör
Sås
1 1/2 dl Kelda lagalätt
2 tsk koncentrerad kalvfond
1 tsk soja
1/2 tsk franska örter
Ugnstekta grönsaker
400 g potatis
600 g grönsaker t ex morötter, rödlök
2 tsk smält smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Älskar såsen, biffarna blir tyvärr väldigt hårda tycker jag, beror nog på grädden.
Att biffarna blir hårda beror dels på att det är magert kött, och dels hur länge man steker dem. Vill man ha mjukare och saftigare biffar så börja med såsen. Bryn biffarna någon minut på var sida, låt dem sen småputtra i såsen några minuter tills de är färdiga.