Franska örtfärsbiffar

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Jättegod rätt! Goda örter och vitlök gör köttfärsbiffarna franskinspirerade. Servera med ugnsstekta grönsaker och en smal sås.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs, 10 % fett
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk franska örter
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl Kelda lagalätt
  • 2 tsk smör
  • Sås
  • 1 1/2 dl Kelda lagalätt
  • 2 tsk koncentrerad kalvfond
  • 1 tsk soja
  • 1/2 tsk franska örter
  • Ugnstekta grönsaker
  • 400 g potatis
  • 600 g grönsaker t ex morötter, rödlök
  • 2 tsk smält smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Börja med grönsakerna: Skala potatis, morötter och lök. Skär allt i bitar eller klyftor. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Ta ut långpannan. Lägg i grönsakerna, krydda och vänd runt. Stek i mitten av ugnen i cirka 30 min.
    3. Blanda färs, salt, peppar, örter, vitlök och gräddmjölk. Forma färsen till 8 biffar. Stek dem i smör i en teflonpanna ca 3 min på varje sida. Ta upp dem.
    4. Häll gräddmjölk, fond, soja och örter i pannan. Låt det koka upp. Häll såsen över biffarna. Servera med grönsakerna.
    5. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    singthesorrow 8 januari 2011

    Älskar såsen, biffarna blir tyvärr väldigt hårda tycker jag, beror nog på grädden.

    Monika46 8 januari 2011

    Att biffarna blir hårda beror dels på att det är magert kött, och dels hur länge man steker dem. Vill man ha mjukare och saftigare biffar så börja med såsen. Bryn biffarna någon minut på var sida, låt dem sen småputtra i såsen några minuter tills de är färdiga.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben