Franska sega maränger

Serverar: 8-12 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Riktigt sega, lite kladdiga i mitten och väldigt enkla att göra!

Ingredienser

  • 250 g (ca 3 dl) socker
  • 125 g (ca 1,25 dl) äggvita
  • 80 g smält mörk choklad
  • Instruktioner

    Blanda socker och äggvita lite grann i en rostfri skål. Vispa med elvisp eller ballongvisp över ett hett vattenbad tills det blir riktigt varmt. Ta bort från värmen och vispa tills allt blir kallt. Vänd i chokladen lite i taget så att marängen blir marmorerad. Klicka ut små maränger antingen rakt på en plåt eller med bakplåtspapper över. Baka i 140 grader i ca 40 min.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 10 min
    9
    6

    Kommentarer (2)

    LellaGella 26 maj 2008

    Jättebra recept! Jag valde att ta i färdig chokladsås istället för att smälta choklad, vilket gick lika bra!

    RAAAAAAWR 13 november 2008

    hur mycket är 125 g äggvita? hur många ägg?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben